elektromos gitár

Az elektromos gitár egy ikonikus hangszer, amely sok zenerajongó fantáziáját megmozgatja. Természetesen hosszú út vezet ahhoz, hogy olyan izgalmas szólókat játszhassunk, mint azok a zenészek, akiket csodálva nézünk és hallgatunk. Mielőtt belecsapnánk a húrokba első hangszerünkön, érdemes körültekintően tájékozódni, hogy milyen típust válasszunk, hiszen amióta az elektromos gitárok az ’50-es években népszerűvé váltak, rengeteg különféle fajtájuk látott napvilágot és terjedt el. Alapvetően három fő csoportba sorolhatjuk őket, amiket most bemutatunk azoknak, akik gitár vásárlás előtt állnak!

•    Telecaster: A Fender ezzel indította hódító útjára az elektromos gitárokat, így ez a modell mára alapvetővé vált. Elsősorban tisztább és enyhén torzított dallamok megszólaltatására alkalmas, pop és country műfajokban jellemző, de a keményebb zene kedvelői is találhatnak köztük ideális típust.
•    Stratocaster: A Telecaster gitárok újabb generációja ez a modell, mely elődjéhez hasonlóan világszerte népszerűvé vált. Szinte bármelyik zenei műfajhoz kiválóan passzol ez a típus, így ha kezdőként még nem tudja, pontosan milyen stílus érdekli, akkor is remek választást jelent egy ilyen hangszer.
•    Les Paul: A lekerekített felső rész és az alsó rész jellegzetes kivágása ezt a típust is könnyen felismerhetővé tette. Sokoldalú hangszerről van szó, hiszen az egészen kemény metál zene, de emellett a reggae és blues számok is jól hangzanak egy ilyen elektromos gitáron játszva.

Természetesen többféle szempontból érdemes körüljárni a témát a gitár vásárlás előtt, hogy olyan hangszert vehessen birtokba, ami igazán tetszik, és amin ennek köszönhetően élvezni fogja a tanulást. Ha szeretne széles kínálatból válogatni, és szívesen meghallhatja szakértők tanácsát is, ismerje meg a Gitár Centrum Hangszerboltot! Látogasson el www.gitarcentrum.hu weboldalunkra, ahol mindent megtalálhat, amire egy kezdő gitárosnak szüksége lehet, de természetesen profi zenészek is jó helyen járnak nálunk! Amennyi kérdése van az elektromos gitárokkal vagy más termékünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-960-8420-as telefonszámon vagy az info@gitarcentrum.hu e-mail címen!