Prosecco

A szőlő számtalan izgalmas formában kerülhet a poharakba, a bor és pezsgő választékban pedig minden érdeklődő találhat alkalomhoz illő, ízlésének megfelelő italt. Azok számára, akik nyitottak a nemzetek különlegességeire, mindenképpen ajánlott megismerkedni az olasz italokkal, melyek változatos kínálatban érhetőek el. Míg a hideg, téli hónapokban általában a testesebb nedűk kerülnek a figyelem középpontjába, addig nyáron a könnyedebb italoké a főszerep. Ha a jó idő közeledtével igazi olasz finomságra vágyik valaki, a Prosecco az egyik legjobb választás!

Prosecco Északkelet-Olaszországból származó ital, ami mára meghódította az egész világot, egyes statisztikák szerint több, mint 600 millió palack fogy belőle évente. Az igazi, eredetvédett Prosecco ital egyik ismertetője, hogy keverékének legalább 85 százalékát glera szőlő adja.

A szakértők pontos származási helyük alapján osztályozzák az ital változatait, ami egyben minőségi hierarchiát is jelent. Ám a fogyasztók számára elsősorban a nyomás, valamint az édességi fokozat ad támpontot a Prosecco kiválasztásában. Nézzük, milyen típusok léteznek!

Nyomás szerint az alábbi változatokat különböztethetjük meg:
•    Spumante: erősen szánsavas, legalább 3, de általában 6 bar nyomás van a palackban
•    Frizzante: enyhén buborékos, kevesebb, mint 2,5 bar nyomás van a palackban
•    Tranquillo: csendes, ezért igazi kuriózumnak számít

Édességi fokozat alapján ilyen verziókból lehet válogatni:
•    Brut: literenként legfeljebb 12 gramm cukortartalom jellemzi
•    Extra dry: 12-17 gramm cukrot tartalmaz literenként
•    Dry: 17-32 gramm cukortartalommal bír literenként

Érdekli az igazi olasz Prosecco ital? A Culinaria Italia termékpalettáján nem csupán minőségi olasz élelmiszerek kaptak helyet, hanem a legfinomabb italok is. Fedezze fel Prosecco kínálatunkat a www.olaszbolt.hu weboldalon, és rendelje meg kedvencét egyszerűen, kényelmesen! Amennyiben kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-348-1110-es telefonszámon vagy az info@olaszbolt.hu e-mail címen, szívesen segítünk!