Az evolúció egy rendkívül izgalmas téma, amivel kapcsolatban a kutatók rendszeresen fedeznek fel olyan újdonságokat, amik teljesen más megvilágításba helyezik a bennünket körülvevő világot. Szinte nap, mint nap roppant érdekes információk kerülnek napvilágra, és a kutatásoknak egyáltalán nincs vége, hiszen még mindig vannak feltáratlan területek. Az evolúciós szabályokat Darwin felfedezésétől kezdve az élővilág fejlődésének tanulmányozásához alkalmazzák a tudósok, azonban a különböző megfigyelések arra mutatnak rá, hogy ez a rendszer az élettelen világnál is érvényes.

Az evolúciós szabályokat hosszú éveken át szigorúan az élőlényekkel kapcsolatban hitték érvényesnek a tudósok, de a háromdimenziós tér vizsgálatával kezd beigazolódni, hogy az élettelen világban is ez jelen lehet. Amikor valahol létrejön a háromdimenziós tér és idő, ez esetben az anyag fejlődése elindul. Elsőként mechanikai, fizikai, kémiai folyamatok indulnak be, és ahol ideálisak a körülmények, ott a biológiai is próbálkozik. Az élettelen világ azért reagál másképp a külső hatásokra, mert nem fejlődött ki semmilyen szerve a válaszra, érzékelésre, de emiatt még nem feltételezhető az, hogy az evolúciós szabályok erre a területre nem vonatkoznak. Tehát a fejlődés az egyszerűtől az összetettebb rendszerekig, az evolúciós szabályok mentén valósul meg a háromdimenziós térben található anyagban.

Az evolúciós szabályok segíthetnek megérteni és átlátni azt a rendszert, amiben élünk. Amennyiben szeretne bővebben olvasni a témáról, szívesen elmélyülne ebben vagy érdekli a természetfilozófia, tekintse meg weboldalamat, amit az www.szmszm.hu, címen érhet el. Itt nagyon sok érdekes tanulmányt olvashat az evolúciós szabályokon kívül még a személyiség modellről, vagy a törzsfejlődésről. Ha kérdései lennének az evolúciós szabályokkal kapcsolatban, vagy más téma keltette fel az érdeklődését, és arról kérne bővebb tájékoztatót, bátran írjon e-mailt a szabomargit4@gmail.com címre! Igyekszek minden megkeresésre a lehető legrövidebb időn belül érdemben reagálni.