elektromos gitár

Az elektromos gitár árakkal érdemes tisztában lenni. Olyan gitárt vásároljon, ami nemcsak árban éri meg Önnek!

A gitár népszerű hangszer, sokan fognak bele abba,  hogy ezen a hangszeren tanuljanak. A kezdők dönthetnek úgy, hogy bérelnek egy gitárt vagy kölcsön hangszeren játszanak, de a legtöbben hosszú távra terveznek és beruháznak egy saját gitárra. A kezdő gitárosoknak az akusztikus hangszeren való tanulást szokták javasolni, de saját elektromos hangszere is lehet egy kezdőnek, csak tudnia kell, hogy milyen modellek között keresgéljen a hangszerboltban.

Az elektromos gitár ára nem kevés, de nem is kell rögtön egy ikonikus, egyedi darabbal a húrok közé csapni. Milyen elektromos gitár árak között kell nézelődni és milyen modelleket érdemes előnyben részesíteni egy kezdőnek? Milyen tényezők vannak befolyással egy elektromos gitár árára? Ezekre a kérdésekre adunk az alábbiakban választ azoknak, akik gitárt szeretnének vásárolni.

A gitár értékét meghatározza először is az, hogy használt vagy új hangszerről van e szó. A használt elektromos gitár árban alacsonyabb kategóriát képvisel, de meg kell különböztetni a vintage darabokat a használtaktól, amik értékesnek számítanak. A kezdőknek megfelel egy olcsóbb, használt hangszer is vagy egy egyszerűbb, új gitár. A neves gyártók minőségi hangszerei és az ikonikus modellek inkább profi kezekbe valók. A híres zenészek által szeretett darabok közé tartozik például a Les Paul, ami hírneves rockgitár vagy a Telecaster és a Fender.

Az elektromos gitár árban 100 ezer forint alatti kategóriás modelljei is lehetnek jók, csak minőség, hangzás alapján kell válogatni. Az elektromos hangszer hangzását az anyagok, alkotóelemek is befolyásolják, mint amilyen a hangszedő.

A gitárt online is meg lehet rendelni, például a www.gitarcentrum.hu webcímen található webáruházból. Az itt kapható hangszerekről részletes tájékoztatást tudunk adni telefonon vagy üzenetben is:+36-1-322-04-03,  info@gitarcentrum.hu. Ha a személyes vásárlás híve, örömmel látjuk a Gitár Centrum Hangszerboltban, Budapesten! Nézzen be hozzánk új hangszerért!