jégszobrászat

jégszobrászat egy különleges és izgalmas művészeti értékű tevékenységet takar, melynek keretein belül egy jégtömbből faragják ki alkotásaikat a szakemberek. A kristálytiszta átlátszó jégből lényegében bármilyen mű születhet, a formáknak csak a képzelet szabhat határt, hiszen egészen aprólékos munkát lehet végezni a megfelelő eszközökkel. Az alkotások alapjául szolgáló jégtömb szabvány mérete 100 cm x 50 cm x 25 cm, de ettől eltérő méretben is készülhetnek a művek. A jégszobrászat azonban még ennél is többet tud nyújtani, az alkotások ugyanis egyedi megvilágítással tehetőek még látványosabbá.

jégszobrászat szinte bármilyen rendezvényre jó választás, ahol a szervezők egyedülálló dekorációval szeretnék lenyűgözni a résztvevőket. Az alapanyagból adódóan elsőre talán azt hihetnénk, hogy a jégszobrászat szezonális jellegű, és csak a téli hónapokban jöhet számításba. Meghökkentő módon azonban az alkotások egész évben megrendelhetőek és jó választásnak bizonyulnak! Hogyan lehetséges ez?

A szakemberek speciális technikát alkalmaznak a jég fagyasztására, melynek köszönhetően lehetővé válik, hogy az sokkal lassabban olvadjon ki, mint normális esetben. Ez a megoldás 2 órával meghosszabbítja az alkotások élettartamát, így azok átlagosan 8-12 órán keresztül, de akár 18 órán át is képesek megörvendeztetni szépségükkel az embereket. Az olvadással járó cseppvíz összegyűjtésére és elvezetésére is van megoldás, méghozzá egy praktikus installáció formájában, melynek kialakítása szintén a jégszobrászat részének tekinthető.

Felkeltette érdeklődését a jégszobrászat? Nálunk jó helyen jár, ha a szakma jeges legjobbját szeretné megbízni! A hazai és nemzetközi szinten elismert szakember, M. Tóth Zsolt rendelkezésére áll csapatával, hogy megvalósítsa elképzeléseit! Cégünk, az Ice-Art Bt. szolgáltatásáról mindent megtudhat a www.iceart.hu weboldalon, amennyiben pedig szeretne részletesen tájékozódni a témában, lépjen velünk kapcsolatba a +36-20-949-5032-es telefonszámon vagy az iceart@iceart.hu e-mail címen!